gemi inşaatı programı tanıtımı

  Gemi Inşaatı, gemi inşaatı sektöründe ihtiyaç duyulan Gemi Inşaatı Teknikerlerinin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'nda Sayısal puanı ile öğrenci alan bölümde, öğrenciler 4 yarıyıl teorik ders ve laboratuar uygulamalarına ek olarak, 2 ay uygulamalı olarak tersanede gemi inşaatı eğitimi almaktadırlar.

ÖĞRETİM ELEMANLARI


Öğr. Gör. Orhan Nazım AKSU (Bölüm Başkanı)

Öğr. Gör. Mustafa Kemal SEZER

Öğr. Gör. Ali KANGAL

GÖREVLERI


  Gemi inşaatı programını bitirenlere "Gemi Inşaatı Teknikeri" unvanı verilir. Gemi inşaatı teknikerleri için gemilerin yapımı ve malzeme yapım veya onarım için gemi inşaat mühendisi tarafından belirlenen basamakların yerine getirilmesi gibi işleri, mühendisin denetimi altında yürütür. Gemi inşaatı teknikerleri devlete veya özel sektöre ait tersanelerde görev alabilirler. Denizciliğimiz ve buna bağlı olarak tersane işletmeciliği gelişince bu alanda yetişmiş insanlara daha çok ihtiyaç duyulacaktır.


  Günümüz modern gemilerinin inşasında uygulanan teknikler ve bunlara ait uygulamaların çevre tersanelerde gözlenmesi ve bu gemilere ait inşa projelerinin bilgisayar ortamında (Auto-Cad) çizilmesi eğitimi ile birlikte gemi inşa tasarım bürolarından temin edilmiş olan hazır projelerin okunması eğitimleri verilmektedir. Gemi inşaatı bölümünden mezun olan öğrenciler Gemi Inşaatı Teknikeri olarak çeşitli tersanelerde ve gemi tasarımı bürolarında çalışabilmektedirler. Gemi Inşaatı Mühendisliği ve Programı denizcilik sektöründe güvenli ve hesaplı gemi yapımı, bakımı, onarımı ve diğer işlemleri gerçekleştirmek için oluşturulmuş bir dalıdır.

 

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI


  Her türlü deniz taşıtlarının projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üniteleşmesi ile tersane yönetimi ve işletmeciliği alanında eğitim ve araştırma yapılır. Tersanelerde, gemi ve yat dizayn bürolarında, deniz taşımacılığı ile ilgili şirketlerde çalışılabilir.

 

BURS, KREDI ve ÜCRET DURUMU

 

- Meslek eğitimi boyunca öğrenciler yüksek öğrenim kredisinden ve yurtlardan faydalanabilirler, ayrıca koşulları uyan öğrenciler çeşitli kurumlar tarafından verilen burslardan yararlanabilirler.

- Kamu sektöründe çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabiidir. Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.

 

DAHA AYRINTILI BILGI IÇIN BAŞVURULABILECEK YERLER

 

-İlgili Eğitim Kurumları

-Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

-Ankara Meslek Danışma Merkezi

-Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Il ve Şube Müdürlükleri

-Gemi Mühendisleri Odası

DERSLIKLER

 

  Her biri 40 öğrenci kapasiteli, 4 derslik bu programa ayrılmıştır. Derslikler  projeksiyon makinesi kullanımına uygun olup, ayrıca laboratuarlarda da projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Mekatronik, Elektrik, Elektronik, Otomatik Kontrol, Otomasyon, Proses kontrol, Makine gibi laboratuarların yanısıra herbirinde 50 bilgisayar bulunan 4 adet bilgisayar laboratuarı CAD/CAM ve simülasyon uygulamaları yapmak üzere bu program öğrencilerinin kullanımına hazırdır.