KTÜ TTM Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı 2018 Gerçekleştirildi
2015 yılı itibariyle KTÜ-TTO organizasyonuyla daha geniş ve ulusal çapta tüm teknoloji odaklı kategorilerden başvurulara açık olacak şekilde ülke genelinde bir proje pazarına dönüştürülmüş ve geleneksel hale getirilmiş Düşünden Gerçeğine proje pazarı, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından “Bitirme Projeleri Sergisi ve Mühendislik Günleri” adı altında öğrencilerinin yaptığı projelerin sergileriyle başlamış daha sonra proje pazarına evrilmiştir.
Bu yıl 13. sini düzenlediğimiz "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı"mız 6-8 Haziran 2018 tarihleri arasında 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin ve proje sahiplerinin katılımına açık bir şekilde düzenlenmiştir. Proje Pazarı etkinliğin açılış konuşmasında KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL yaptı.
Rektörümüz, KTÜ‘nün bölgeye katkı sağlaması için eğitimin yanında projelerin de önemli olduğunu vebu tür etkinliklerin bu anlamda etkin olduğunu belirtti. Bu faaliyetlerin yapılabilmesi için KTÜ’nün şehir ve bölge paydaşlarıyla iletişim içinde olduğunu ve KTÜ’nün hem personel hem alt yapı imkanlarıyla tüm paydaşlarla çalışmak arzusunda olduğunu vurguladı.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat HACISALİHOĞLU ise bölgeye verdiği katkılardan dolayı KTÜ’ye ve KTÜ TTO’ya teşekkürlerini iletti. Ayrıca bu tür faaliyetleri çok yakından takip ettiklerini, TTO ve TTSO arasında geleceğe dönük işbirliğinin arttırılacağını ifade etti. KTÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Oktay YILDIZ da 13. sü düzenlenen KTÜ TTO Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı hakkında ve TTO faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi. Proje Pazarının bilimsel proje pazarından çıkıp ulusal proje pazarına dönüşmeye başladığını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından KTÜ ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve TTSO arasında işbirliği protokolü imzalandı.İmza törenine KTÜ’yü temsilen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, DOKA’yı temsilen DOKA Genel Sekreteri Onur ADIYAMAN ve TTSO’yu temsilen TTSO Başkanı Suat HACISALİHOĞLU katıldı.
Sergilenen 87'e yakın proje tarafsız bir değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilmiş dereceye giren projelere çeşitli ödüller verilmiştir. 3 gün boyunca sergilenen Projeler elektrik elektronik, bilişim, biyomedikal, sağlık, makine, kimya, ilaç vb. teknolojilerinden olmak üzere pek çok farklı alanda yenilik ve özgünlüğü içinde barındıran ve pek çoğu da sanayiye uygulanabilirliği bulunan nitelikli projelerden oluşmaktadır.
Proje pazarının gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörlüğüne, projelere destek veren üniversitemiz Dekan ve Bölüm Başkanlarına, projelerin Sanayi ve Akademik Danışmanlarına, üniversitemizin proje pazarı süreçlerine destek veren tüm akademik ve idari personeline, etkinliğimize sponsor ve destek olan kurum ve kuruluşlara, özellikle Trabzon'umuzun önde gelen firmaları MEKAP Deri ve Ayakkabı Sanayi Ticaret Şirketi, ZAĞNOS Turizm, TEOL Dil Okulları ve Yurt Dışı Eğitimi, SOMEL Bilgisayar Kursu, KRAL Pestil &Köme, Nescafe, Uğur Usta Hamsiköy Sütlacı, Kurukahveci Mehmet Efendi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, verdikleri tüm destekler için KTÜ-TTO ekibi olarak teşekkürlerimizi sunarız.
06 Haziran 2018