haberler

Üniversitemiz Pilot Kurum Seçildi ve Hedef Belirlendi: Fikri Mülkiyet Haklarının Ticarileşme Oranı Artırılacak

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından fikri mülkiyet hakları ile korunan fikirlerin ticarileşmesini iyileştirmek amacıyla proje geliştirilmesi adına pilot kurum olarak seçilen Üniversitemizde, sahip olunan fikri mülkiyet varlıklarının ticarileşme potansiyelinin analiz edilmesi ve fikri mülkiyet haklarının ticarileşme oranlarının artırımına yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Rektörlük Binası Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki DURAK, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu TÜRKMEN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ, TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide KASAPOĞLU, ilgili akademisyenler ve ilgili üniversitelerin Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi temsilcileri ile kamu kurum/kuruluş temsilcileri katıldı.

Kurumlar Görüş Bildirdi
Toplantıya, bölgemizdeki önemli aktörler arasında yer alan Trabzon Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Şinik Organize Sanayi Bölgesi, Trabzon Teknokent, Trabzon Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nin temsilcileri katılım sağlayarak ortak çıkarlar doğrultusunda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yürütülecek patent ticarileştirme, sanayici-akademisyen eşleştirme ve patent değerleme konusunda görüşlerini bildirdi.

Toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


05 Haziran 2024