etkinlikler

21

Şubat

23

Şubat

Tıp, Hemşirelik ve Sağlık Teknikeri Öğrencilerine Yönelik Simülasyona Dayalı Mesleklerarası TYD ve İKYD Eğitim Programı

TIP, HEMŞİRELİK VE SAĞLIK TEKNİKERİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK SİMÜLASYONA DAYALI MESLEKLERARASI TEMEL VE İLERİ KARDİYAK YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİM PROGRAMI

Amaç: Tıp, hemşirelik ve Sağlık Teknikeri  öğrencileri için mesleklerarası eğitim ve işbirliği konularında bilgi, beceri ve tutum geliştirme, temel yaşam ve ileri kardiyak yaşam desteği yönetiminde ekip çalışmasını öğrenmeleri amaçlanmıştır.

Kapsam:  Tıp, hemşirelik ve Sağlık Teknikeri öğrencilerine yönelik mesleklerarası eğitim, temel yaşam ve ileri kardiyak yaşam desteği yönetiminin teorik ve uygulamalı  tüm basamaklarının tanıtımı, uygulama ve değerlendirme süreçleri.

Program: Yüz Yüze Teorik ve Uygulama Eğitim: İnteraktif, sunum, soru-cevap, rol play, yaratıcı drama, laboratuvar grup çalışması, simülasyon gibi aktif öğrenme teknikleri ile üç günlük eğitim.

Hedefler: Bu program, katılımcıların mesleklerarası eğitim programının derinlemesine anlamaları ve uygulamaları için tasarlanmıştır, aynı zamanda farklı sağlık disiplinlerinden gelen katılımcılara benzersiz bir işbirliği ve öğrenme fırsatı sunmaktadır.

Katılımcı Profili: Türkiye’deki üniversitelerin sağlık bilimleri alanında (Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu) öğrenim gören öğrenciler (lisans 3. veya 4. sınıfta ve ön lisans 2. sınıf düzeyinde aktif öğrenci olma)

Başvuru Şartları: TÜBİTAK ARBİS Veri Tabanına kayıtlı olmak, eğitimlere en fazla 5 kez katılma şartı, ve 2209-B Programından destek almış/alıyor olmak tercih sebebi.

Başvuru kriterleri:

  • Başvuru yapan öğrenciler, Türkiye’deki devlet veya vakıf üniversitelerinin sağlık bilimleri alanlarında (tıp, hemşirelik, ilk ve acil yardım) lisans 3. veya 4. sınıfta ve ön lisans 2. sınıf düzeyinde aktif öğrenim görüyor olmalıdır.
  • Başvuru yapan öğrenciler, eğitim öncesinde Temel Yaşam Desteği, İleri Yaşam Desteği ve Temel Elektrokardiyografi ile ilgili ders/eğitim almış olmalıdır.
  • Öğrenciler başarısızlık veya ceza nedeniyle eğitime ara vermemiş olmalıdır.
  • Belirli sayıda (maximum 36 öğrenci) katılımcının yer alacağı bu programa, akademik başarı başta olmak üzere farklı ölçütler dikkate alınarak katılımcı seçimi yapılacaktır.
  • Öğrencilerin ARBİS-Araştırmacı Bilgi Sistemi (arbis.tubitak.gov.tr) kaydının olması istenmektedir.
  • Öğrencilerin daha önce benzer bir etkinliğe katılmamış, etik veya disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.
  • 2209-A ve 2209-B programlarına başvuru yapmış ve yaptıkları başvuruları reddedilmiş olan öğrencilere eğitimde öncelik sağlanacaktır.
  • Genel akademik başarı not ortalaması 4 üzerinden en az 2,0 ve üstü olması (katılımcılardan üniversitelerinden alacakları transkript belgesi istenecektir) beklenmektedir.
  • Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.
  • Etkinliği başarıyla tamamlayan katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir.
  • ·Etkinliklere en az %80 oranında katılım sağlayanlara sertifika verilecektir.
  • Başvuru yapacak olan katılımcılarda ARBİS özgeçmişi ve öğrenci belgesi talep edilecektir

 

Başvuru tarihi: 1 Ocak-15 Şubat 2025 (saat 17:00’ye kadar)

 

Başvuru Linki:

https://forms.gle/vF7fP7dPFn3x4gPy6

Sonuçların Duyurulması: Asil katılımcı listesi projenin web sitesinden duyurulacak olup asil katılımcılardan beş gün içerisinde katılım durumlarını bildirmeleri istenecektir. Katılmayacağını beyan eden katılımcıların yerine Yedek Listeden sırası ile diğer adaylar projeye dahil edilecektir.

 

KTÜ MEDSİM
09:00